Pierogi serwowane sezonowo
Niektóre dodatki do farszu dostępne są o określonej porze roku, na przykład latem. Mowa o owocach, które najlepiej smakują wtedy, kiedy są świeże – nie mrożone, nie suszone, tylko poddawane obróbce niemal zaraz po zebraniu. Stąd w okresie letnim z radością zapraszamy do skosztowania gotowanych pierogów sezonowych wypełnionych soczystymi:
- wiśniami,
- jagodami,
- truskawkami,
- śliwkami.
Nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy także w tym przypadku trochę nie zaszaleli! W wybranych miesiącach Klientom serwujemy prawdziwe rarytasy, a wśród nich mocno czekoladowe pierogi ze świeżymi malinami. Do każdej porcji dokładamy gałkę waniliowych lodów, które lekko rozpuszczają się pod wpływem ciepłego ciasta i sprawiają, że każdy kęs smakuje jak najlepszy letni deser! Naszymi ulubieńcami są także pierogi z borówkami amerykańskimi, do których dodajemy pokruszone ciastka Oreo. Naprawdę trudno im się oprzeć!
Sezonowo pojawiają się u nas także pieczone pierogi drożdżowe na słodko. Do wnętrza dodajemy świeże jagody lub jabłka. Podobnie, jak w przypadku mięsno-warzywnych nadzień, także te na słodko można jeść na ciepło i na zimno. Latem podajemy również sezonowe zupy, w tym uwielbiany chłodnik z botwinki.
Catering świąteczny
Także sezonowo funkcjonuje nasz świąteczny catering. Pierogi stanowią bardzo popularne danie wigilijne, które jednak nie każdy chce lub może przygotować samodzielnie. Masz za mało czasu? Nie przepadasz za lepieniem pierogów? Zamów u nas wybrane smaki, które będą do odbioru bezpośrednio przed Bożym Narodzeniem. Gwarantujemy, że pierogi zawsze smakować będą jak domowe, a wykorzystane składniki zapewnią im długą świeżość.