Ręcznie lepione pierogi

Naszym flagowym produktem są pierogi lepione ręcznie, przygotowywane z ciasta wyrabianego według najlepszej receptury i ze składników dobieranych tak, by zawsze zachwycało swoją delikatnością. O jego strukturze decyduje przede wszystkim mąka. Pszenna nadaje mu charakterystyczną elastyczność i lekkość. Dzięki przesiewaniu jej przed zagniataniem uzyskujemy odpowiednią konsystencję i gładkość.

Lepienie pierogów nie jest skomplikowane czy trudne. Jest za to bardzo pracochłonne i z pewnością dlatego w domu przygotowuje się je raczej od święta, zwykle na Boże Narodzenie. A przecież to potrawa, która dla wielu obcokrajowców jest polskim daniem narodowym. W tym miejscu musimy uściślić, że ojczyzną pierogów są Chiny, jednak w naszym klimacie świetnie się przyjęły!

Sercem każdego pieroga jest oczywiście nadzienie. W naszym menu znajdują się te najbardziej popularne rodzaje, w tym pierogi z farszem mięsnym, a wśród nich także nieco bardziej egzotyczne smaki. Dużym zainteresowaniem cieszą się również nasze wyroby drożdżowe, które nie są gotowane, a pieczone, co nadaje im zupełnie odmienny charakter. Do wszystkich pierogów pasują gotowane przez nas zupy warzywne, takie jak rosoły, barszcze czy gęste kremy.  

Poza pierogami goszczącymi na stałe w menu przygotowujemy także smaki sezonowe, związane z dostępnością owoców takich, jak borówki czy jagody. W Pierogarni PoPierogu można zatem zjeść smacznie i do syta o każdej porze roku.

 


W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.