Zupy

zupa krem

Pierogi, przede wszystkim te z wytrawnym farszem, świetnie smakują podane razem z zupą. W menu pierogarni królują czysty barszcz oraz rosół, zawsze gotowane ze świeżych składników – nie z koncentratów czy przetworzonych już produktów. To nadaje naszym zupom rozpoznawalny smak. Na większy głód zaproponować możemy porcję barszczu z pierogami grzybowymi lub rosołu z pierożkami nadzianymi farszem drobiowym. Taki zestaw z pewnością rozgrzeje każdego w chłodniejszy dzień lub stanie się pełnowartościowym obiadem lub kolacją dla Ciebie i rodziny! Dla osób lubiących nieco gęstsze zupy gotujemy też barszcz ukraiński, w którym tradycyjnie znajdują się takie warzywa, jak buraki, kapusta i marchew. Wywar przygotowywany jest na świeżej wieprzowinie i znajdują się w nim również fasola i suszone grzyby.

 

Zupa krem z warzyw

Obok czystych wywarów przygotowujemy również zupy typu krem z warzyw. Gęstą konsystencję uzyskujemy dzięki dodaniu dużej ilości świeżych składników poddawanych po ugotowaniu stopniowemu blendowaniu.

Zupę krem przygotować można z warzyw każdego rodzaju. W pierogarni podajemy więc bardzo popularne kremy z zielonego groszku, buraka lub dyni. Jednak każdy, kto zna nasze nietypowe smaki pierogów doskonale wie, że lubimy eksperymentować także z zupami! Dlatego Klientom podajemy również krem:

  • z pomidorów,
  • kukurydzy,
  • białych warzyw,
  • kapusty kiszonej.

Co jakiś czas możemy też zaskoczyć Gości nietypową kombinacją i smakami – warto śledzić na bieżąco nasze menu, bo może w nim pojawić się zupa krem z soczewicy, selera, kalafiora czy kapuśniak (idealny na jesienne i zimowe wieczory).

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.