Zupy
Pierogi, przede wszystkim te z wytrawnym farszem, świetnie smakują podane razem z zupą. W menu pierogarni królują czysty barszcz oraz rosół, zawsze gotowane ze świeżych składników – nie z koncentratów czy przetworzonych już produktów. To nadaje naszym zupom rozpoznawalny smak. Na większy głód zaproponować możemy porcję barszczu z pierogami grzybowymi lub rosołu z pierożkami nadzianymi farszem drobiowym. Taki zestaw z pewnością rozgrzeje każdego w chłodniejszy dzień lub stanie się pełnowartościowym obiadem lub kolacją dla Ciebie i rodziny! Dla osób lubiących nieco gęstsze zupy gotujemy też barszcz ukraiński, w którym tradycyjnie znajdują się takie warzywa, jak buraki, kapusta i marchew. Wywar przygotowywany jest na świeżej wieprzowinie i znajdują się w nim również fasola i suszone grzyby.
Zupa krem z warzyw
Obok czystych wywarów przygotowujemy również zupy typu krem z warzyw. Gęstą konsystencję uzyskujemy dzięki dodaniu dużej ilości świeżych składników poddawanych po ugotowaniu stopniowemu blendowaniu.
Zupę krem przygotować można z warzyw każdego rodzaju. W pierogarni podajemy więc bardzo popularne kremy z zielonego groszku, buraka lub dyni. Jednak każdy, kto zna nasze nietypowe smaki pierogów doskonale wie, że lubimy eksperymentować także z zupami! Dlatego Klientom podajemy również krem:
- z pomidorów,
- kukurydzy,
- białych warzyw,
- kapusty kiszonej.
Co jakiś czas możemy też zaskoczyć Gości nietypową kombinacją i smakami – warto śledzić na bieżąco nasze menu, bo może w nim pojawić się zupa krem z soczewicy, selera, kalafiora czy kapuśniak (idealny na jesienne i zimowe wieczory).