Pierogi bezmięsne 

pierogi bezmięsne

Nie jadasz mięsa? Lubisz potrawy jarskie? Świetnie się składa, bo u nas posmakujesz także pysznych pierogów bezmięsnych w wytrawnym wydaniu. W tym miejscu także zaskakujemy naszych Gości doborem smaków. Przygotowujemy oczywiście te znane i lubiane, jak pierogi z kapustą i grzybami czy też ruskie w wersji łagodnej i pikantnej, w których głównymi składnikami są ziemniaki i twaróg. Jednak największą radość sprawia nam eksperymentowanie, którego wynikiem są farsze takie, jak:

  • kurkowy z żółtym serem i cebulą,
  • pieczarkowo-serowy,
  • szpinakowy z serem feta i żółtym, czosnkiem oraz mieszanką przypraw,
  • maślany na bazie ziemniaków, masła oraz żółtego sera.

 

Pierogi z nadzieniem rybnym

Czy miałeś kiedyś okazję zjeść pierogi z nadzieniem rybnym? Jeśli nie, koniecznie nas odwiedź! Jeśli tak, to z pewnością wiesz, jak potrafią być delikatne i aromatyczne. W naszym farszu znajduje się lekkie i bardzo zdrowe mięso z łososia. Jego charakterystyczny smak podkręcamy dodatkowo świeżym koperkiem oraz odrobiną cytryny. Dzięki temu nadzienie nie staje się mdłe w wyniku gotowania, a zyskuje świeży, soczysty posmak.

Pierogi łososiowe świetnie smakują samodzielnie, ale można też podawać je z różnymi dodatkami. Podsmażona cebulka dodaje im nieco mocniejszego posmaku, za to porcja kwaśnej śmietany sprawi, że staną się jeszcze łagodniejsze.

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.