Pierogi pieczone na cieście drożdżowym 

pierogi pieczone

Pierogi drożdżowe, których skład ciasta jest nieco inny od tych tradycyjnie gotowanych, na pierwszy rzut oka mogą przypominać bardziej paszteciki czy też niewielkie ciastka. Wszystko dlatego, że przygotowujemy je w piecu, dzięki czemu stają się kruche i na tyle delikatne, że rozpływają się w ustach! W pierogarni znajdziesz przede wszystkim drożdżowe pierożki z wytrawnymi dodatkami. Z menu zamówić możesz wariant:

meksykański – z wołowiną i wieprzowiną oraz pomidorami, papryką, kukurydzą i czerwoną fasolą; charakterystyczny smak nadaje temu nadzieniu dodatek chili,
curry – czyli indyjski przysmak, przygotowywany w naszym przypadku z delikatnej piersi kurczaka duszonej w mleku kokosowym, do której dodajemy kukurydzę, żółty ser oraz chili i przyprawę curry,
szpinakowy – bardzo aromatyczny farsz składa się z gotowanego szpinaku, sera fety, jajka na twardo oraz przypraw, szczypiorku i czosnku.

Sezonowo znajdziecie u nas także pieczone pierogi z dodatkiem owoców.

 

Dlaczego warto spróbować pieczonych pierogów?

Pierogi pieczone w piecu są naprawdę ciekawą odmianą od tradycyjnych i gotowanych, które najlepiej smakują na ciepło. Nasze drożdżowe, wypełnione po brzegi odpowiedniki stanowią bowiem świetną przekąskę również na zimno! Śmiało można podawać je zamiast tradycyjnych pasztecików do barszczu lub zabrać na lunch do pracy czy drugie śniadanie do szkoły.

 

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.